Anita Ćuk Andrić

Anita Ćuk Andrić

Alumni

Danas radim kao: koordinatorica ponuda i projekata u podružnici češke projektantske tvrtke
Završila sam studij: 2007. godine, profesorski smjer.

Studij češkog jezika i književnosti me naučio puno toga: prije svega češki jezik, ali i dosta toga o kulturi, filmovima i književnosti.
Meni osobno najkorisniji predmeti (i najdraži) bile su jezične vježbe kod prof. Kucharove i prof. Ribarove, kao i gramatika kod prof. Sesar. Na jezičnim vježbama smo radili i dosta prijevoda, što mi je bilo jako važno. Na prijevodnim vježbama (prof. Vuković) smo dosta prevodili u drugom semestru, ali voljela bih da je bilo više materijala s kojim se susretneš kad počneš raditi (npr. administrativni tekstovi, poslovni e-mailovi, i sl.).
Studij je bio dobro osmišljen, meni osobno bi bilo bolje da je bilo još više prevođenja, jer me to najviše zanimalo i time sam se mislila baviti.

Studij mi je dao izvrsnu podlogu za nadograđivanje znanja, a imala sam i sreće da su mi svi dosadašnji poslovi bili vezani uz češki jezik – prevođenje pisanih materijala, ali i usmeni prijevodi (npr. na sastancima). Također sam položila ispit za sudskog tumača, pa sam i time proširila znanje i vokabular.

Moja iskustva sa češkim jezikom i poslovima su iznimno pozitivna, zbog češkog sam upoznala divne kolege i profesore na faksu, divne Čehe s kojima sam prije radila i s kojima trenutno radim, koji su uvijek spremni pomoći i objasniti ako nešto ne znam. Studentima bih samo poručila da uživaju u studiranju! 😊