Natječaji

Natječaji

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Vlade Češke Republike za ljetne škole češkoga jezika i kulture u 2024. godini.

Više
14. veljače 2024.

Pliva zapošljava studenta sa znanjem češkog jezika za obavljanje administrativnih poslova u odjelu ljudskih potencijala.

Više
14. veljače 2024.

Češki centri i Češki književni centar, sekcija Moravske zemaljske knjižnice, u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Zagrebu te s Katedrom za češki jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, raspisuju poziv za 10. međunarodno prevodilačko natjecanje “Nagrada Susanne Roth”, namijenjeno stranim prevoditeljima početnicima (do 40 godina) koji prevode s češkog jezika. Sve potrebne informacije, uključujući i uvjete natjecanja i tekst za prijevod, dostupni su na donjoj poveznici.

Više
30. siječnja 2024.

Katedra za češki jezik i književnost poziva zainteresirane studente na sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu pod nazivom Czech-in to Literary Culture II, u čijoj provedbi osim Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju Filozofická fakulta Univerzity Palackého (koordinator), Univerzita degli studi di Udine, Uniwersytet Jagelloński w Krakowie i Uniwersytet Śląski w Katowicach.

Više
11. rujna 2023.

Češki ogranak organizacije Amnesty International nudi studentima koji govore češki i slovački mogućnost za stručnu praksu. Primljeni kandidati radit će u Pragu na organizaciji i izvedbi obrazovnih programa s područja ljudskih prava namijenjenih djeci i mladima u dobi od 14 do 18 godina, a obilazit će škole po cijeloj Češkoj. Stručna praksa traje 6 ili 12 mjeseci. Za sve kandidate koji se prijave bit će organiziran neformalni online intervju, a za primljene kandidate i edukacija od 7. do 10. rujna 2023., u sklopu koje će biti pripremljeni za poslove kojima će se tijekom stručne prakse baviti.

Više
31. svibnja 2023.

Filozofski fakultet Karlova sveučilišta u Pragu organizira 17. međunarodnu konferenciju mladih slavista 7. i 8. prosinca 2023. Tema je konferencije Fenomen drugorazrednosti i rubnosti na slavenskom području. Konferencija je otvorena za studente prijediplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija te mlade istraživače do 35 godina. Prijave se šalju do 18. lipnja 2023. online-obrascem.

Više
22. svibnja 2023.

Češki centri i Češki književni centar, sekcija Moravske zemaljske knjižnice u Brnu, u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Zagrebu i Katedrom češkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, raspisali su 9. međunarodni prevodilački natječaj Nagrada Susanne Roth.

Više
16. ožujka 2023.

Filozofski fakultet Masarykova sveučilišta iz Brna otvara natječaj za stipendije namijenjene studijskom boravku inozemnih studenata bohemistike u Brnu u zimskom semestru ak. 2023./24. godine (11. 9. – 8. 12. 2023.). Prijave se primaju do 20. 4. 2023.

Više
14. ožujka 2023.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u ak. god. 2023./2024.

Više
14. veljače 2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Vlade Češke Republike za ljetne škole češkoga jezika i kulture u 2023. godini.

Više
3. veljače. 2023.

Erasmus+ kombinirani intenzivni program Czech-in to Literary Culture (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Filozofická fakulta Univerzity Palackého,  Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Sapienza – Università di Roma, Uniwersytet Jagelloński w Krakowie i Uniwersytet Śląski w Katowicach).

Više
8. prosinca. 2022.