Dora Vrkljan

Dora Vrkljan

Alumni

Danas radim kao: menadžerica
Završila sam studij: 2016
Za vrijeme studija nisam znala što želim “biti kad odrastem”, ali danas mogu reći da sam u Brnu pronašla sebe i nešto što volim raditi, a znanje češkog mi je pomoglo da dođem do toga. U Brnu sam već 7. godinu, gdje radim kao menadžerica u IT firmi, a upravo mi je kombinacija češkog i hrvatskog jezika osigurala prvi posao. 
Tijekom studija, najzanimljivije su mi bile jezične vježbe, jer smo imali priliku govoriti češki na svakom satu i od samih početaka, i to kroz teme koje su bile aktualne i nama zanimljive. Prof. Ribarova i prof. Martinčák su se trudili približiti nam studij ne samo kroz nastavu, ali i izvannastavne sadržaje, pa smo tako mi studenti imali prilike sudjelovati u svim događanjima vezana za češku kulturu, i to nerijetko s VIP tretmanom. Neizostavna su svakako i iskustva s terenskih putovanja ili ljetnih škola po Češkoj, na kojima smo znanje jezika vježbali s izvornim govornicima, prisustvovali raznim predavanjima, upoznali Prag koji se ne može pronaći u turističkim vodičima te započeli prijateljstva za cijeli život.  
Današnjim studentima poručujem da se uložen trud, vježbe, zadaće, diktati, i brojne bilježnice – isplate. Život sprema razna iznenađenja i nitko ne zna gdje znanje jezika može koristiti 😉