Emina Pekar

Emina Pekar

Alumni

Danas radim kao Voditeljica nabave 😊 što je vrlo lako obavljati nakon svih godina prosvjetljenja na studiju bohemistike!! 😊 😊

Završila sam studij godine 2003. (sića prošla otad!)

U izreci “od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba” ovo “đačko” se u mom slučaju, bez sumnje, odnosi na doba mog studiranja slavistike (bohemistike i polonistike) jer ne samo što sam tu pronašla sebe i ono što i kakva želim biti već i ljude s kojima želim dijeliti svoje vrijeme, radost, tugu, razočarenja, uspjehe, neuspjehe, rum-colu … dugoročno… (zvuči k’o svadbeni govor!). Neki od njih su također doprinijeli bogaćenju sadržaja ove stranice i ovom prilikom im šaljem pusinku! Neću ih imenovati, sami će se prepoznati, a i samo da ponovim, ako netko nije shvatio, oni su još danas bitan dio mog života!

Znanje češkog mi u razvoju karijere nije bilo ključno jer sam zabloudila, ali sam definitivno na sastancima oko uvjeta suradnje dobivala bolji rabat ako bih s češkim dobavljačem prozborila na svom roztomilom češkom… (pa vi nemojte učit češki!).

A profesori? Kombinacija mudrosti, pameti, ljudskosti, topline i autoriteta pronađena na jednom mjestu. Uz takve ljude nije ništa problem zavoljeti. (Njima dvije pusinke!!!) Veliko hvala prof. Jirsaku, Sesar, Kuchar, Ivanković, Ribarovoj, Novosadu, Vukoviću!