VÁNOČNÍ VEČÍREK 2023

VÁNOČNÍ VEČÍREK 2023

Studentske aktivnosti

U srijedu, 6. prosinca, 2023. održan je tradicionalan bohemistički božićni parti, tzv. Vánoční večírek.

Po starom dobrom običaju okupljanje je započelo u učionici božićnim domjenkom koji je uključivao izdašnu zakusku te natjecanje studenata 2. godine o nejlepší bramborový salát, nakon čega je uslijedila radionica obložené chlebíčky, koju su kao i svake godine vodili studenti 4. godine studija. Prvi dio programa tradicionalno je okrunjen božićnom tombolom.

Nastavak je uslijedio u prostorijama Kluba studenata Filozofskoga fakulteta, a prisutni su imali priliku pogledati zanimljiv program koji je bio podjeljen na dva dijela.

U prvom su dijelu uživali u kratkom filmu Past na Ježíška, s prijevodom i hrvatskim titlovima, izvedbom kolede Vánoce, Vánoce, audiovizualnoj priči Filozofickou vánoční pohádku te skeču Pozor kost!. Ovaj dio programa su izvodili i pripremili studenti 3. i 5. godine studija pod vodstvom razmjenske lektorice Zdeňke Kohoutkové.

Nakon kratke stanke uživalo se u drugom dijelu programa koji se sastojao od kratke svirke bohemističkog benda Milli Lunvilli, predstave Slavomíra a sedm unavených trpaslíků te kabarea Vlk v rouše berančím. Drugi dio programa su izvodili i pripremili studenti 2. i 4. godine pod vodstvom više lektorice Slavomire Ribarove.

Nakon bogatog programa uslijedila je zabava sa slušaonicom čeških pjesama.

Organizaciju događaja potpisuje viša lektorica S. Ribarova u suradnji s Klubom studenata bohemistike ŘÍP.